De kunst van het wassen van voetbalshirts

Hallo, voetbalfans! Heb jij een Mystery Kit gekocht of zelfs cadeau gekregen? Gaaf! Nu is het de kunst om dit voetbalshirt zo goed mogelijk te onderhouden. In dit artikel lees jij hoe jouw nieuwe favoriete shirt zo lang mogelijk meegaat. Laten we het hebben over de kunst van het wassen van voetbalshirts.

De basis: Wassen op 30 graden
De eerste stap is het kiezen van de juiste temperatuur. Je voetbalshirt is een kostbaar bezit, dus we willen het niet beschadigen door het te heet te wassen. Het wordt aanbevolen om je voetbalshirt op 30 graden te wassen. Dit is de perfecte temperatuur om je shirt schoon te krijgen zonder de kleuren of de stof te beschadigen.

Keer de shirts binnenstebuiten
Zit er bedrukking op je nieuwe voetbalshirt? De naam van je favoriete speler, het logo van je club, misschien zelfs een handtekening? We willen dat die zo lang mogelijk meegaan. Keer daarom het voetbalshirt binnenstebuiten voordat je het in de wasmachine stopt. Dit beschermt de bedrukking en verlengt de levensduur van je voetbalshirt.

Vergelijkbare kleuren
Je zou denken dat dit vanzelfsprekend is, maar het is belangrijk om te onthouden: was je voetbalshirts met vergelijkbare kleuren. Dit voorkomt dat de kleuren door elkaar lopen en houdt je shirt er zo goed als nieuw uitziend.

Natuurlijke wijze drogen
Na het wassen is het tijd om je shirt te drogen. En hoewel het verleidelijk kan zijn om het in de droger te gooien, is het beter om je shirt op natuurlijke wijze te laten drogen. Dit voorkomt dat de kleuren zich vermengen en zorgt ervoor dat je shirt er zo goed als nieuw blijft uitzien.

Geen wasverzachter
Het lijkt misschien een goed idee om wasverzachter te gebruiken om je shirt zacht en fris te houden, maar het is eigenlijk beter om het niet te doen. Wasverzachter kan de ademende eigenschappen van de stof beïnvloeden, waardoor je shirt minder comfortabel wordt om te dragen tijdens het sporten.

Strijken met zorg
Als je je shirt wilt strijken, doe het dan met zorg. Kijk op het waslabel voor de juiste temperatuur – een strijkijzer met één punt geeft een lage temperatuur aan. Als er een kruis door het symbool staat, mag het niet worden gestreken.

Daar heb je het dan, de kunst van het wassen van voetbalshirts. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw gloednieuwe Mystery Kit er zo goed als nieuw uit blijven zien, training na training. Dus ga je gang, trek dat shirt aan en verzorg hem met liefde!


Een wasmachine gevuld met voetbalshirts.

Volg ons op social media

Er zit nog iets in je winkelmandje!

 Twijfel je over de juiste maat of iets anders? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Logo van Mystery Kit

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat jij de beste ervaring op onze website krijgt. Klik hier voor meer informatie.